We gebruiken cookies op deze website.

Terug naar het overzicht

Een steunbrief van Akkie

Door alles wat ik aan den lijve heb ervaren raakte ik meer en meer geïnteresseerd in het zelf genezend vermogen van het lichaam. Ik ging er nog meer boeken over lezen en roep wel eens gekscherend dat ik hoe langer hoe spiritueler wordt en dat terwijl ik een super nuchtere Friezin ben.  

Het afgelopen jaar heb ik weer veel bijgeleerd. Je lichaam heeft een groot herstellend vermogen. Je lichaam is heel intelligent, het weet precies hoe je bloed moet stromen, hoe je hart moet kloppen, welke voedingsstoffen het moet opnemen enz.                                                                                                                                                           

En als je een wondje hebt of een operatie hebt gehad weet je lichaam hoe het zichzelf weer kan helen. Dat vinden we allemaal maar heel normaal.                       

Bij chronische pijn moet je je lichaam helpen door aan de juiste knoppen te draaien maar vaak genoeg willen mensen daar jammer genoeg geen verantwoordelijkheid voor nemen.   

Ik noem een paar tips ( naast al het eerder genoemde) die je hierbij kunnen helpen.

Gebruik de kracht van verbeelding: stel jezelf dag in dag uit voor dat je pijn herstelt en dat je weer alles kan wat je graag wilt.   En voel hierbij de overtuiging: Ik kan dit! 

Kijk, doe, praat, schrijf, denk aan positieve dingen, je hebt altijd een keuze en positieve gedachten maken genezende hormonen aan.Haal de aandacht van je ziekte af, geef aandacht aan mensen, dingen waar je van houdt.  Alles wat je aandacht geeft, groeit!   (wet van de aantrekkingskracht)  Voel je je rot, zoek iets waar je blij van wordt en verbeter je gevoel. 

Verleg je focus van ziekte naar gezondheid en gebruik hiervoor de kracht van taal d.m.v. affirmaties. Dit zijn overtuigingen die je hardop of zachtjes tegen jezelf zegt b.v.: ik ben super gezond, vol energie en IK neem de controle over mijn pijn over! Heel belangrijk is om hierbij de emoties te voelen!!Je onderbewustzijn neemt dit over en zo kun je je brein her programmeren. Je onderbewustzijn leert door herhaling.  Ontspan zoveel mogelijk, het verlaagt je stressniveau en laat daardoor meer genezende hormonen toe in je lichaam.  Je verwachting is heel belangrijk. Als je verwacht dat je inzet, je behandeling een positief effect zal hebben dan neemt je lichaam dit over… de Kracht van Placebo waar we het eerder over hadden.                              

Leef vanuit een sterk gevoel van vertrouwen in jezelf en in je lichaam.                     

Tot zover enkele “spirituele lessen”. Ik vond het eerst ook maar zweverig maar heb aan den lijve ervaren dat het werkt! Bovendien is het wetenschappelijk aangetoond door de Epigenetica, de Biologica en de Neurowetenschappen.                                                                                    

Ik snap dat ik jullie heb “overspoeld” met informatie. Je kan nooit alles tegelijk aanpakken maar begin bij iets waar je interesse door wordt geprikkeld. Er is naast de PEP cursus en de tips die ik heb genoemd zoveel te vinden op internet. Zoek iets wat je aanspreekt en ga aan de slag.  Ik zeg niet dat jij precies dezelfde weg moet afleggen als ik heb gedaan om resultaat te boeken. Zoek je eigen weg in iets waar jij door wordt getriggerd. Ik ben door de jaren heen zo geboeid geraakt over het zelf genezend vermogen van het lichaam dat ik daar veel boeken gelezen over ben gaan gelezen. Daardoor ben ik overtuigd geraakt dat je zelf veel meer kan bereiken dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Persoonlijk denk ik dat je de diagnose en de behandeling die je hebt gekregen los moet laten om verder te komen. Reguliere artsen zijn prima in de eerste fase van je pijn situatie maar als je pijn chronisch is geworden weten veel artsen niet hoe je je pijnsysteem kunt kalmeren. Kijk verder dan alleen de reguliere geneeskunst , zoek een andere invalshoek.     

In mijn ideale wereld zou er naast elke reguliere arts een “holistisch therapeut” zitten die jou, naast de fysieke behandeling, zou helpen inzicht te geven in wat emoties, gedachtes en gevoelens met je doen. Er zijn gelukkig ook (pijn)coaches die jou in een individueel traject kunnen helpen om stappen vooruit te maken en je leven weer op de rit te krijgen als je het moeilijk vind het helemaal zelf te doen.   

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat jullie op den duur bereiken wat ik heb bereikt: EEN LEVEN (bijna) ZONDER PIJN!                        

Mijn neurostimulator is overbodig geworden, ik heb hem niet meer nodig en ik kan hem uit mijn lichaam laten halen.

Ik ben nu (bijna) pijnvrij, hoe GEWELDIG is dat. Dat gun ik al mijn lotgenoten, vandaar dat ik mij inzet om mensen te inspireren, motiveren en stimuleren met mijn ervaringsverhaal. Het liefst wil je natuurlijk morgen van je pijn verlost zijn. Jammer genoeg werkt het niet zo. Het kost tijd maar…”oefening baart kunst”. HOU VOL en je inzet zal worden beloond!                    

Nieuwsgierig naar wat Akkie ontdekte om haar te helpen met de pijn? Lees verder!

Deel 1. Het verhaal van Akkie Boorsma: Je eigen therapeut worden

Deel 2. Het verhaal van Akkie Boorsma: Kennis verzamelen door veel te lezen

Deel 3. Het verhaal van Akkie Boorsma: Met bloed, zweet en tranen

Een steunbrief van Akkie