We gebruiken cookies op deze website.

Terug naar het overzicht

deel 3. Het verhaal van Conny: 13 jaar later

Inmiddels ben ik ruim 13 jaar verder na mijn val en is er veel gebeurd. Ik heb het geluk gehad dat ik in mijn jarenlange proces van operaties, onderzoeken ziekenhuisopnames etc een aantal artsen en hulpverleners op mijn pad heb gehad die de bereidheid hadden de dialoog met mij aan te gaan, te luisteren, mee te denken en me ook te confronteren als dat nodig was als ik weer eens teveel wilde of iets wilde wat niet mogelijk was. Ik was en ben bereid zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor mijn gezondheid niet alleen fysiek maar ook emotioneel en mentaal want ook dat is onderdeel van het leren omgaan met pijn.

Artsen en hulpverleners lopen af en toe mee op mijn pad en reiken me iets aan maar ik moet het doen, dat is mijn verantwoordelijkheid. Tevens blijven openstaan en blijven kijken naar mogelijkheden in je leven want er is vaak meer mogelijk dan we denken. Er zijn dagen dat alles lekker gaat en er zijn dagen dat het minder gaat of helemaal niet. De kunst voor mij is dan ermee te zijn en heel vaak zeg ik dan….rustig doorademen, alles omarmen en laten smelten in je hart. Op de mindere dagen is dat voor mij de manier hoe ik ermee omga en dat maakt ook dat pijn minder aanwezig is. 

Door mijn 2de traject bij de pijnpoli heb ik in 2020  besloten om mijn opiaten af te bouwen, daar heb ik een jaar over gedaan. Wat een enorm verschil is dat en wat ben ik daar blij mee want ik was me niet bewust hoeveel impact deze medicatie op me had. Het is voor mij alsof er een hele sluier weg is uit mijn hoofd en ik weer helder de wereld in kan kijken en over meer energie kan beschikken wat ook weer een positief effect heeft op mijn pijn. 

Tijdens het afbouwen ben ik gaan mediteren en gebruik gaan maken van een app nl meditation moments app, kan ik aanbevelen want ook dat heeft effect op je pijn. De pijn-poli arts heeft een tens apparaat voorgesteld wat ik gebruik bij heftige of acute pijn en dat werkt heel goed voor mij. 

Elke dag doe ik mijn oefeningen, maak een wandeling wat nu weer kan, heerlijk in de frisse lucht. Ik let op mijn voeding, ondersteun dat met een aantal voedingssupplementen als dat nodig is.

Persoonlijke ontwikkeling geef ik aandacht door te lezen, docu’s kijken, naar podcasten luisteren etc en ook hier heb ik bij reducept weer nieuwe dingen geleerd die me verder helpen, inzichten geven en uitdagen.

Alles bij elkaar en lange, intensieve en heftige reis van ruim 13 jaar en waarin ik nu een balans heb gevonden. Een balans die ik elke dag aandacht geef door goed voor mezelf te zorgen zodat  pijn de juiste plek kan innemen in mijn leven en niet meer de hoofdrol heeft. 

Met liefde gedeeld,

Conny 


Ben je benieuwd naar de eerdere delen van het verhaal van Conny? 

Lees deel 1 hier.

Lees deel 2 hier

deel 3. Het verhaal van Conny: 13 jaar later